Meniu
Cosul tau

Garantie

Garantia produseleor cumparate de la S.C TIMAS S.R.L. este in conformitate cu Legea 449/2003 privind vanzarea produselor, garantia asociata acestora si O.G. nr. 21/1992 privind protectia consumatorului. Termenul de garantie acordat de S.C. TIMAS S.R.L. se acorda pentru durata medie de utilizare a pieselor de folosinta indelungata, conform specificatiilor tehnice ale producatorului dar nu mai mult de 24 luni de la data inscrisa pe factura de vanzare.


Piesele de folosinta indelungata sunt: ambreiaje, arcuri, amortizoare, articulatii planetare, elemente de caroserie, elemente de directie, elemente de frana, semnalizatoare, stopuri, cabluri, pompe, radiatoare, tobe si tevi de esapament, rulmenti, fise de bujii, piese de electromotor si alternator, piese de motor in miscare.


Produsele care prezinta in perioada de garantie defecte de material sau de fabricatie, vor fi inlocuite cu altele noi, conform legii.


Termenul de garantie decurge de la data inscrisa pe factuta de vanzare.


Vanzatorul este exonerat de raspundere privind garantia sau aceasta poate fi anulata in urmatoarele cazuri:

- Piesa nu a fost cumparata de la S.C. TIMAS S.R.L.

- Piesa nu a fost montata intr-un atelier de specialitate autorizat de RAR sau de producatorul autovehiculului.

- Piesa s-a defectat datorita unui montaj incorect sau datorita montarii impreuna cu piese conexe uzate, defecte sau modificate.

- Piesa a fost gresit aleasa sau a fost utilizata pentru alt scop decat cel indicat in catalogul producatorului.

- Piesa nu a fost identificata corect datorita prezentarii de catre cumparator a unor date eronate sau nu a fost comparata la montaj cu piesa de inlocuit.

- Piesa s-a uzat sau deteriorat datorita suprasolicitarii, intretinerii incorecte sau insuficiente a autovehiculului, neefectuarea reviziilor periodice conform recomandarilor producatorului autoturismului, atelierul de specialitate care a efectuat montajul nu a stabilit verificarile si reglajele ulterioare conform tehnologiei de montaj sau impuse de producator.

- Autoturismul a fost folosit in alte scopuri decat cel prevazut de constructor sau a fost exploatat in conditii necorespunzatoare (raliuri, competii sportive, taximetrie etc.).

- Autoturismul a fost accidentat sau a suferit avarii produse de factori externi, atmosferici sau de alta natura (socuri termice, electrice, mecanice).

- Piesele auto prezinta urme de lovituri, zgarieturi, indoituri, rupturi, deformari.

- Piesele auto prezinta o uzura normala.


Piesele care fac obiectul unei reclamatii in garantie vor fi insotite de urmatoarele documente:

1. copie dupa factura de achizitie de la S.C. TIMAS S.R.L., bonul sau chitanta cu care a fost cumparata piesa;

2. dovada montarii intr-un service autorizat R.A.R (deviz de montaj) si documentele fiscale aferente;

nota de constatare emisa de catre un serviciu autorizat prin care se constata si se descrie detaliat defectiunea;

3. copia dupa certificatul de inmatriculare al autovehiculului.

4. piesa trebuie sa fie in ambalajul original.


Reclamatia depusa de cumparator va fi analizata si va primi un raspuns in termen de 7 zile lucratoare de la data receptiei produselor reclamate la sediul vanzatorului, insotite de toate documentele enumerate mai sus.


In cazul in care reclamatia a fost justificata vanzatorul se obliga la inlocuirea produsului in terment de 10 zile calculate de la data trimiterii raspunsului de vanzator.


In cazuri speciale cand partile nu ajung la un consens cu privire la reclamatia de garantie, partile vor trimite piesele auto pentru analiza la un specialist in domeniu. Rezultatele analizei vor fi considerate obligatorii atat pentru vanzator cat si pentru cumparator.Cheltuielile ocazionale de efectuare a analizei vor fi suportate de partea in culpa.


Nu se acorda termenul de 24 de luni la urmatoarele categorii de piese: filtre (de ulei, aer, combustibil), becuri, stergatoare de parbriz, burdufe, bujii de aprindere si incandescente, garnituri metaloplastice si simeringuri, curele de transmisie si distributie, elemente de aprindere.